Vesna Gerić –

Predavanje

Otvaranje

06

mart 2017. u 18h

Galerija K: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Trajanje: utorak, 06. mart, 2018. u 18h

Predavanje: “Sadašnji status umetnosti i dizajna u Maroku, u okviru ubrzanih političkih, ekonomskih i društvenih promena; kroz prizmu ličnog iskustva na univerzitetu Al Akhawayn u Maroku”

U saradnji sa Udruženjem “Ženske studije i istraživanja”, Novi Sad

British Council i Muzej savremene umetnosti Vojvodine realizuju izložbu u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture Novi Sad 2021, a podržavaju je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Vesna Gerić PRESS

„Taština malih razlika“ sastoji se od šest tapiserija velikog formata, 8 printova dela Vilijama Hogarta, 20 faksimila i tri dokumentarna filma nastala tokom Perijevog putovanja kroz Britaniju u pripremnoj fazi projekta. Izložba je u zajedničkom vlasništvu kolekcije British Council-a i kolekcije Arts Council-a kojom upravlja londonski Southbank centar. Ona je poklon umetnika i galerije “Viktorija Miro”, a realizovana je uz podršku britanske televizije Channel 4, organizacije Art Fund i fondacije „Sfumato“ i kompanije AlixPartners.

British Council i Muzej savremene umetnosti Vojvodine realizuju izložbu u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture Novi Sad 2021, a podržavaju je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i kompanija KPMG.

INFORMACIJE O UMETNIKU

Bogati profesionalni život Vesnu Gerić početkom devedestih odnosi iz sveta lingvistike i fonetike, predmeta koje je dugo predavala na katedri za engleski jezik i kniževnost na Filozofskom fakultetu, u Ameriku, gde potpuno menja svoju profesionalnu orijentaciju i usmerava se na studije dizajna i digitalnih umetnosti. Narednih 20 i više godina još jednom magistrira, ovaj put na studijama dizajna, i počinje da predaje predmete u okviru svoje nove struke, sledećih 15 godina. Godine 2016. napušta Ameriku i nastavlja svoju karijeru na fakultetu u Maroku gde već dve godine predaje fotografiju, umetnost i dizajn, te se upoznaje se sa novom kulturom, studentima i živi u internacionalnom okruženju, uz puno mogućnosti da doprinese Maroku svojim stečenim znanjem i iskustvom iz Amerike.