U NAJAVI

 

NOĆ MUZEJA PROGRAM MSUV

20. MAJ 2017. 17 - 01H

NOĆ MUZEJA PROGRAM MSUV

20. MAJ 2017. 17 - 01H

GREJSON PERI - TAŠTINA MALIH RAZLIKA. Prateći program u sklopu izložbe Taština malih razlika: 21h - ALTER EGO Party

PARIS – NOVI SAD Galerie Du Centre

ATOM: I izvođenje – 23.30h – 00.00h II izvođenje – 00.30h – 01.00h

VIŠE INFO

 

 

Danijel Babić - Radovi / Works 2002-2017.

26. maj – 1. jul 2017.

Danijel Babić - Radovi / Works 2002-2017.

Otvaranje: petak, 26. maj u 20h

Trajanje: 26. maj – 1. jul 2017.

Kustos: Vladimir Mitrović

U velikoj galeriji MSUV će biti izložene Babićeve slike, bilbordi kao slike uveličanih formata, printovi i nacrti za murale, crteži, plakati i katalozi samostalnih izložbi, kao i naslovne stranice knjiga, publikacija i časopisa gde su publikovani njegovi radovi. Izložba će biti prilika da se javnost upozna sa novijim radovima i delovanjem jednog od najaktivnijih protagonista novosadske slikarske scene koji svojim kvalitetom i dinamikom predstavlja originalni primer povratka figurativne slike u savremenoj srpskoj umetnosti.

Posle šezdesetak samostalnih izložbi u različitim galerijskim i vangalerijskim prostorima biće to jedinstvena prilika da se publika upozna sa Babićevim radovima iz poslednjih desetak godina i sa najnovijim slikama velikog formata nastalim ekskluzivno za ovu priliku.

VIŠE INFO

 

 

Boško Ševo - Typographic

9 – 29. jun 2017.

Boško Ševo - Typographic

Otvaranje: petak, 9. jun u 20h

Trajanje: 9 – 29. jun 2017.

Kustos: Vladimir Mitrović

Izložba grafičkog dizajnera Boška Ševe, dugogodišnjeg profesora na novosadskoj Akademiji umetnosti, predstavlja pregled njegovih grafičkih radova nastajalih u periodu od početka sedamdesetih godina i vremena studija na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, do penzionisanja na novosadskoj Akademiji umetnosti.

Boško Ševo je više decenija važio za jednog od najpoznatijih i najpriznatijih domaćih grafičkih dizajnera koji je aktivan preko četiri decenije na širokom polju grafičkih komunikacija i primenjene grafike, od znakova (alfabeti, piktogrami, logo), preko dizajna knjiga, kataloga, kalendara, plakata itd. Izložbu prati obimni monografski katalog grafičkih rešenja.

VIŠE INFO

 


Arhiva