U NAJAVI

 

SAPUTNICI/CO-TRAVELLERS

07/9 – 30/9/2018.│N

 

Otvaranje: petak 7.septembar u 20h

Autor koncepta i komesar izložbe:Vladimir Palibrk

Izložba “SAPUTNICI/CO-TRAVELLERS”, realizovana kao deo projekta Publika u fokusu, podržanog od strane Fondacije Novi Sad 2021 EPK, a kroz partnersku saradnju i podršku MSUV, Francuskog Instituta u Srbiji, pariske street art galerije Lithium, platforme Street Art Rezidenture Udruženja Elektrika i Ministarstva Kulture Republike Srbije, inspirisana je ulogom životinja u razvoju ljudske civilizacije i kulture.

Generalni pokrovitelj programa je “Kaleidoskop Kulture” - nova velika platforma Fondacije „Novi Sad 2021" koja povezuje umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane tj. publiku iz Novog Sada i okoline.

Platforma je delo zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture koji, kroz različite umetnosti, predstavljaju jedinstvenu sliku raznolikosti i bogatstva ovog grada.

Od 25. avgusta do 30. septembra u okviru „Kaleidoskopa kulture“ biće realizovano više od 400 kulturnih programa u koje će biti uključeno preko 60 organizacija iz Novog Sada uz učešće više od 1000 umetnika iz zemlje i inostranstva.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi autora nastalih tokom kraćeg rezidencijalnog boravka u Novom Sadu:

Umetnici:

TKV - Beograd

Sanja Stojkov – Sombor

Aleksandar Bunčić – Novi Sad

Polar Bear Stencil – Pariz

Na otvaranju će nastupiti novosadski multimedijalni umetnik DJ Shpira.

VIŠE INFO

 


Arhiva