AKTUELNO

 

JULIAN MOREL │ PORTRETI

četvrtak, 3.05.2018. │19h│K

ALAN MATARASO

 

Otvaranje:4/05 U 19H│GALERIJA +

Trajanje:4/05 – 6/05/18.

Rođen 1985. godine, Julien Morel je francuski umetnik koji trenutno živi i radi u Saint-Raphaelu. Umetnik započinje svoj rad na ulicama Pariza 2000-ih godina.Crta grafite, freske i kolaže u nekoliko francuskih gradova pre započinjanja paralelnog rada na platnu, 2012. godine. Za ovaj novi medij, Julien Morel koristi aerosol, akril i boje ulja. Predmet njegovih slika su portreti poznatih ikona pop kulture u obliku barkoda. Julien Morel se takođe bavi temom urbanog pejzaža u kojem ističe suprotnost između estetske lepote i nasilja.

VIŠE INFO

 

 

40 GODINA PASIJE │ ALAN MATARASO

četvrtak, 3.05.2018. │19h│K

ALAN MATARASO

 

četvrtak, 3.05.2018. │19h│K

Vina produkcija│Nebojša Bošnjak

Izložba PARIS – NOVI SAD Galerie Du Centre predstavila je početak saradnje Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i poznate pariske galerije Galerie Du Centre, osnovane 1973. godine. Na izložbi je prikazana prvenstveno slikarska umetnička scena iz Francuske, Velike Britanije, USA i Poljske, a koju je zastupao vlasnik i direktor galerije Alen Mataraso.

Izložba Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu prikazala je važne događaje Galerije „Centar“ kroz živu i bogatu umetničku scenu Francuske.

Dokumentarni film 40 godina pasije, Vina produkcije govori o životu i radu ovog galeriste i kolekcionara.

VIŠE INFO

 

 

Monika Moteska i Robert Jankuloski - Simulacije

12. april – 6. maj, 2018.

Vesna Gerić

 

Otvaranje: četvrtak, 12. april, 2018. u 19h

Galerija S, Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Kustoskinja: Sanja Kojić Mladenov

Postavka izložbe funkcioniše kroz interrelacije dva umetnička koncepta koja se, bez obzira na posebnosti i specifičnosti ličnih diskursa, povremeno dodiruju i prepliću. Monika Moteska sa svojom instalacijom DISANJE ISPOD istražuje proces arhiviranja i odnosa ka memoriji kroz ontološku potrebu ljudi za radom i čuvanjem (prepariranjem) svojih rezultata za večnost. Njena instalacija je sastavljena iz dva dela u kojima propituje ideju „mrtve prirode“ u umetnosti, koristeći njene istorijske ikonografske simbole: cveće, ptice i ribe. Klasično tretiranje ove teme čini početak procesa razmatranja, koji autorka dalje razvija alegorijskim pomeranjem od osnovne ikonografije otvarajući mogućnost za nova značenja i čitanja.

VIŠE INFO

 

 

IGOR BOŠNJAK:
Prezentacija umetnika u rezidencijalnom programu

12. april – 6. maj, 2018.

IGOR BOŠNJAK

 

Otvaranje: četvrtak | 19.april, 2018. | 19h

KINO SALA, Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Projekat Imginary Land on Sand u okviru rezidencijalnog projekta Risk Change, problematizuje vizuelne relacije izmedju usvojenih predstava geografskih mapa i onih imaginarnih koje postoje samo unutar našeg sjećanja ili imaginacije. Koncepti i radovi iz ovog serijala su do sada realizovani na više samostalnih izložbi, projekata i rezidencijalnih boravaka: Marsej, Budimpešta, Novi Sad, Maribor, Dubrovnik, Trebinje itd.

VIŠE INFO

 

 


Arhiva