AKTUELNO

 

Ne naginji se kroz prozor | Do not lean out

18. 10. – 15. 11. 2019.

Kolonie Wedding – Savremena umetnost iz Berlina

Otvaranje: petak | 18.10.2019. | 19h

Trajanje: 18.10.–15.11.2019.

Umetnici: Jovan Balov, Jan Bejšovec, Archi Galentz, Pablo Hermann, Patrick Huber, Henrik Jacob, Karen Koltermann, Ute Lindner, Daniel Sambo-Richter, Karen Stucke, Kata Unger, Veronika Witte, Andreas Wolf, Frank Diersch.

 

Izložbom “Ne naginji se kroz prozor” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine predstaviće se radovi 14 umetnika Kolonije Veding, mreže povezanih i slobodnih umetničkih prostora u Berlinu. Naslov izložbe upućuje da od petka 18.10. sa duhom Berlina u MSUV dolazi nešto rizično, nedozvoljeno, napuštanje poznatog, neočekivano.

Veding Kolonija se sastoji od 23 prostora za projekte u okolini ulice Soldiner. Obično oko 10 prostora poslednjeg petka u mesecu otvara nove izložbe. Prostori su blizu jedan drugog, te je publika u mogućnosti sve da ih obiđe. Tada se može videti pomalo bizarna slika umetnika iz Berlina u umetničkom prostoru koji vode osobe iz Poljske i Hrvatske, a zatim posetiti finski prostor i videti grupna izložba iz Finske, otići do portugalskog člana Kolonije i pogledati izložbu video-umetnosti brazilskog umetničkog kolektiva ili eksperimentalnu instalaciju njujorških umetnika u drugom prostoru, a u trećem crtača stripova iz Izraela.

Kolonija Veding osnovana je kao neprofitna organizacija koja je dobila naziv po Vedingu, delu Berlina u kome se nalazi i po Kolonieštrase, ulici u kojoj je bila prva kancelarija organizacije.

 

VIŠE INFO

 

 


Arhiva