image_pdfimage_print

Edukacija & MSUV

Edukacija obuhvata:

Edukacija u Muzeju namenjena je svim uzrastima i stepenima obrazovanja i studija, kao i inostranim posetiocima Muzeja koji žele da saznaju više o savremenoj umetnosti Vojvodine, istoriji Muzeja ili zgradi u kojoj se nalaze izložbene prostorije.

Sprovodi se u formi besplatnih stručnih vođenja pojedinaca i grupa kroz izložbe, na srpskom i engleskom jeziku, multimedijalnih radionica u kojima se uzima učešće konkursno ili po pozivu u saradnji sa osnovnim, stručnim školama i fakultetima, a takođe i kroz publikacije, debate, tribine, seminare, prezentacije i razgovore sa umetnicima.

Muzej nastoji da uz svaku tematsku i problemsku izložbu organizuje radionice za učenike ili studente koje vode, u saradnji sa kustosima, umetnici-pedagozi specijalizovani u domenu videa, digitalne animacije, fotografije, arhitektonskog projektovanja i konstrukcija, slikanja, vajanja i crtanja.

U saradnji sa drugim institucijama i nevladinim organizacijama, u Muzeju su organizovani seminari iz menadžmenta u kulturi, tehno-ekološke umetnosti i savremene muzike.

Sa naših časova

POSETITE NAS

Želite da saznate kada je sledeća edukacija?

Prijavite se za E-obaveštenja