Početak:

30 

Septembar 2022. 

Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Trajanje: 30.09. – 02.10.2022.

Organizatorke i kustoskinje: Biljana Ćirić i Balkan…Projects

Kustoskinja asistentkinja: Simona Dvoržak

Učesnici i učesnice: Biljana Ćirić, Klea Haritu, simona dvoržak, Dijego Delas i Leonor Serano Rivas, Džerom Elis, Deniz Fereira da Silva, Valentinas Klimašauskas, Kamila Marambio, Manolis Manusakis, Vladimir Nikolić, Neva Lukić, Nevena Radulović, Andrea Palašti i Dunavska transformativna agencija za delatnost (DTAD), Filipa Ramos, Eleni Riga, Maria Montero Sijera, Sijang Zairong

Javni program Hod sa vodom sastoji se od predavanja, radionica, mentalnih i fizičkih susreta u trajanju od tri dana. Inspirisano vodom kao mestom pamćenja i zaborava, okupljanje Hod sa vodom bavi se mogućnošću zamišljanja drugačijih formi bliskosti, sapostojanja i međupovezanosti. Ono okuplja umetnike i umetnice, filozofe i filozofkinje, spisateljice i pisce, kustose i kustoskinje oko metaforičke igre životnih formi u neskrivenoj refleksiji o skrivenim i podzemnim vodama, njihovoj mogućoj povezanosti sa disfunkcijom i neprozirnošću, kao i sa globalnim i kontekstualizovanim društveno-političkim i ekološkim događajima.

Prepoznajući suštinski doprinos brojnih saradnika na polju konceptualizacije srpskog Paviljona na Venecijanskom bijenalu 2022. godine, ovaj trenutak okupljanja je upotrebljen da se proširi naše razumevanje međupovezanosti, da učimo i delimo jedni sa drugima. Ovaj javni trenutak je iniciran kako bi se odgovorilo na potrebu za komunikacijom i vraćanjem diskurs oko projekta na mesto i u kontekst gde je nastao, pronalazeći načine da se podeli sa lokalnim zajednicama.

 

Saznajte više o učesnicima i rasporedu događaja na sajtu programa https://www.balkanprojects.art/