image_pdfimage_print

Otvaranje

20 

februar 2020. u 16h 

Galerija S: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Trajanje: 20. februar 2020.

The Tropen collective koji čine umetnici Ivan Syrov, Fabian Widukind Penzkofer i Moritz Zemsch započeli su zajednički rad početkom 2019 godine. Njihove pojedinačne prakse dosežu od kustoskog rada do performativnih intervencija i događaja, kao i istraživanja zvuka i jezika.

Glavna praksa kolektiva fokusira se na interdisciplinarnom i projektno orijentisanom radu, koristeći pritom kvalitete različitosti i njenih konfrontacijskih aspekata. Ovaj pristup podrazumeva hibrid između istraživanja, umetničkog angažmana i kustoskih izazova, što rezultira intuitivnim i spontanim rešenjima. Tokom boravka u Novom Sadu, oni pokušavaju da implementiraju održivu međunarodnu mrežu različitih umetničkih polja organizovanjem intervencija u javnim prostorima. Mreža se manifestuje kroz umetnički rad koji će nastati upravo ispred zgrade MSUV.

Podrška © MSUV

van Syrov (* 1985. u Moskvi, Rusija) umetnik je iz Štutgarta koji se bavi zvučnim, instalacijskim i performativnim metodama. Trenutno studira na Državnoj akademiji likovnih umetnosti, a učestvovao je i u nekoliko kustoskih projekata, kao I na izložbama širom Nemačke, Italije, Nizozemske i Srbije. Njegov se rad bazira na psihološkoj manipulaciji i društvenim strukturama koje oblikuje tehnologija.

 

Moritz Zemsch (* 1989. u Karlsrueu, Nemačka) je vizualni umetnik sa sedištem u Štutgartu, u Nemačkoj. Nakon studiranja lingvistike i nemačkog jezika u Potsdamu, pridružio se Akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu 2017. godine. U svom radu, pored različitih projekata saradnje, istražuje društvene odnose u okvirima svakodnevnog života.

Prezentacija je realizovana u okviru međunarodnog projekta Risk Change podržanog od strane programa Evropske unije „Kreativna Evropa“, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama

Fabian Widukind Penzkofer (* 1991. u Šorndorfu, Nemačka) bavi se likovnom umetnošću i pisanjem. Od 2017. studira na Akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu. Rad u okviru različitih vrsta saradnji veoma je važan element njegovog rada. Učestvovao je na izložbama u Nemačkoj, Srbiji, Austriji i Bugarskoj.

 

Prezentacija je realizovana u okviru međunarodnog projekta Risk Change podržanog od strane programa Evropske unije „Kreativna Evropa“, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.