image_pdfimage_print

U oktobru 2013. godine Muzej savremene umetnosti Vojvodine je raspisao pozivni dvostepeni neanonimni anketni konkurs za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog rešenja rekonstrukcije i dogradnje ravnog krova suterenskog dela zgrade Muzeja u Dunavskoj ulici br. 37 u Novom Sadu. Drugi krug konkursa je zatvoren u aprilu 2014. godine; stručni žiri je nagradu (izrada glavnog projekta za potrebe izvođenja predložene intervencije) dodelio autorskom timu studio Autori + studio Raum.

MSUV je 16. maja 2014. organizovao Tribinu / okrugli sto i prezentaciju prvonagrađenog rešenja na kojem su učestvovali: autori prvonagrađenog rešenja (studio Autori + studio Raum, Beograd) i članovi stručnog žirija konkursa: dr Ljubinko Pušić d.i.a, mr Aleksandru Vuja d.i.a. i Sanja Kojić Mladenov, direktorka MSUV.

Početak realizacije rekonstrukcije je planiran za jesen 2014. godine.

Pored prezentacije prvonagrađenog arhitektonskog rešenja, na tribini / okruglom stolu o konkursu i usvojenom rešenju za novo uređenje prilaznog platoa Muzeja, novinari i publika su imali priliku da vide i predloge i rešenja ostalih učesnika konkursa.